Agressietraining volwassenen

De Agressietraining voor volwassenen

Helaas is agressie waar we allemaal mee te maken krijgen of zelfs al hebben gehad. Werkgevers en werknemers kunnen veel doen om deze agressie te voorkomen. Helaas kunnen we de risico’s van agressie niet uitsluiten, maar we kunnen u wel leren hoe u hier mee om kunt gaan. Vanuit de Arbowet is de werkgever verplicht om beleid te voeren om agressie en geweld te voorkomen op de werkvloer. Daar sluit de agressie training van 360°Veiligheid goed op aan.

Wat komt tijdens de agressietraining o.a. aan bod?

 1. Non-verbale communicatie
 2. Het herkennen van tegenwerkend gedrag
 3. Het herkennen van verschillende vormen van agressief gedrag
 4. Handhavingsconcept
 5. Juridische aspecten
 6. Rollenspellen
 7. Zelfverdedigingstechnieken
 8. Hoe sta je, hoe beweeg je en hoe kom je over.
 9. Observeren

Er worden tijdens de agressietraining diverse methoden aangereikt waarbij communicatie het sleutelwoord is. Onze trainingen zijn voorzien van veel praktijkvoorbeelden, rollenspellen met acteurs en veiligheid en zelfverdedigingstechnieken. Wij maken gebruik van realistische zelfverdediging. Dit betekent dat wij juist datgene trainen waar u het meest mee te maken krijgt, op straat of op het werk. Wij trainen de natuurlijke reflexen van het lichaam (die vaak al vrij goed zijn), breiden ze uit en verbeteren ze. Het gaat om het trainen van je reactie en zorgen dat je in veiligheid komt, het zogenaamde “Preventen”.

Voor wie is de agressietraining bedoeld?

Agressietrainingen zijn afgestemd op een specifieke doelgroep. Elke doelgroep vraagt weer zijn eigen aanpak. Onze trainingen zijn op maat gemaakt en indien gewenst aan te passen aan uw specifieke wens.  De trainingen zijn bedoeld voor doelgroepen die regelmatig in meer of mindere mate met agressie en/of geweld te maken krijgt. U kunt hierbij denken aan:

 1. Onderwijsinstellingen
 2. Baliemedewerkers
 3. Winkel- en horecapersoneel
 4. Zorginstellingen
 5. Uniformberoepen
 6. Medewerkers in de thuiszorg
 7. Buurthuizen
 8. Gemeenteambtenaren

Door wie wordt de agressietraining gegeven?

De cursus agressie training zal gegeven worden door een gecertificeerde docent realistische zelfverdediging en docent gevaarsbeheersing.

Beide instructeurs zijn goed opgeleid en zijn uiteraard gecertificeerd met het certificaat “Docent Gevaarsbeheersing”  Door hun jarenlange ervaring op gebied van agressie en geweld, zijn zij uitstekend in staat om elke groep te trainen.

Hoelang duurt een agressiestraining?

Omdat elke bedrijf, instelling of doelgroep zo specifiek is, hanteren wij geen standaard cursusdagen. Indicatie is 1 dagdeel of 1 dag, maar hier is vanaf te wijken. Cursusdata hoeven niet aan één gesloten te zijn.  Wij maken voor u een offerte op maat en verwerken graag uw wensen in onze training. We zullen er alles aan doen om een training te bieden die naadloos aansluit op uw vragen en wensen.

Wat kost een agressiestraining?

De kosten van een agressietraining hangt helemaal af van uw wensen. Wij maken een offerte op maat en zien graag uw aanvraag tegemoet.

Contact over de agressiestraining?

Wilt u meer weten over de training agressie? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel 026-2136030