Weerbaarheidstraining volwassenen

De Weerbaarheidstraining voor volwassenen

Weerbaarheid werkt preventief. Je kunt dan met respect voor de ander je grenzen laten zien. Als je weerbaar bent ben je goed in staat om voor jezelf op te komen. Het voorkomt machtsmisbruik of geweldservaringen en de kans is groter dat het geweld stopt als je effectief reageert. Het is belangrijk dat je je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen vergroot. 

Wij leren je hoe te handelen bij grensoverschrijdende situaties. Wij werken vooral aan het vergroten van je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hierdoor zul je beter voor jezelf opkomen en zo nodig hulp halen.

De in onze weerbaarheidstrainingen gebruikte methodieken, komen voort uit trainingen sociale vaardigheid, assertiviteitstrainingen, hulpverlening, agressiebeheersing en vechtsporten. De oefeningen en methodieken vormen een geïntegreerd geheel, met weerbaarheid als uitgangspunt.

Wat komt tijdens de training weerbaarheid o.a. aan bod?

 1. Houding en uitstraling
 2. Soorten communicatie
 3. Kennis van verschillende conflicthanteringstijlen
 4. Persoonlijke veiligheidstechnieken
 5. Hulp vragen en bieden

Voor wie is de training weerbaarheid bedoeld?

Weerbaarheidstrainingen zijn afgestemd op een specifieke doelgroep. Elke doelgroep vraagt weer zijn eigen aanpak. Onze trainingen zijn op maat gemaakt en indien gewenst aan te passen aan uw specifieke wens.  De trainingen zijn bedoeld voor doelgroepen die regelmatig in meer of mindere mate met agressie en/of geweld te maken krijgt. U kunt hierbij denken aan: 

 1. Onderwijsinstellingen
 2. Baliemedewerkers
 3. Winkel- en horecapersoneel
 4. Zorginstellingen
 5. Uniformberoepen
 6. Medewerkers in de thuiszorg
 7. Buurthuizen
 8. Gemeenteambtenaren

 

Hoelang duurt een weerbaarheidstraining?

Omdat elke bedrijf, instelling of doelgroep zo specifiek is, hanteren wij geen standaard cursusdagen. Indicatie is 1 dagdeel of 1 hele dag, maar hier is vanaf te wijken.  Wij maken voor u een offerte op maat en verwerken graag uw wensen in onze training. We zullen er alles aan doen om een training te bieden die naadloos aansluit op uw vragen en wensen.

Wat kost een weerbaarheidstraining?

De kosten van een weerbaarheidstraining hangt helemaal af van uw wensen. Wij maken een offerte op maat en zien graag uw aanvraag tegemoet.

Contact over de weerbaarheidstraining?

Wilt u meer weten over de training weerbaarheid? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel 026-2136030