Kleine Blusmiddelen

Cursus kleine blusmiddelen

De cursus kleine blusmiddelen is vooral bedoeld voor iedereen binnen een organisatie die bekendheid wil opdoen hoe om te gaan met kleine blusmiddelen. Daarnaast om op een veilige manier in het beginstadium van brand een bluspoging te ondernemen. De opleiding is vooral bedoeld voor iedereen die werkt met brandgevoelige materialen, medewerkers in restaurants of evenementen, technische diensten etc. In situaties waar de kans op brand groot is, is het vaak raadzaam om naast het verplichte aantal BHV-ers ook andere medewerkers op te leiden om met kleine blusmiddelen om te gaan. De cursus kleine blusmiddelen richt zich op het omgaan met kleine blusmiddelen zoals brandblussers, blusdekens etc.

Wat leert u op de cursus kleine blusmiddelen?

In deze cursus wordt ingegaan op de manieren waarop u, als niet-deskundige, met de kleine blusmiddelen een beginnende brand kunt blussen. In deze cursus kleine blusmiddelen komen allereerst de regels die gelden bij het optreden na de ontdekking van brand aan de orde. Vervolgens wordt aandacht besteed aan het verschijnsel brand:

 1. wat is brand?
 2. hoe ontstaat brand?
 3. hoe blus je brand?

Daarna wordt ingegaan op het blussen van een beginnende brand met kleine blusmiddelen.

Theorie:

 1. verbranding en blussing
 2. branddriehoek/vijfhoek
 3. wat te doen bij brand
 4. tactiek van brandbestrijding
 5. blusmethoden
 6. blusstoffen
 7. draagbare (kleine) blusmiddelen
 8. algemene regels
 9. video kleine blusmiddelen

Praktijk:

 1. hoe om te gaan met een vlam in de pan (thuissituatie) blussing uitvoeren
 2. het blussen van een vloeistofbrand (blussing uitvoeren)
 3. de verschillen tussen enkele vaste stoffen brand en vloeistofbrand (praktijk situatie)
 4. blussing uitvoeren met de verschillende soorten kleine blusmiddelen.

Kleine blusmiddelen cursus

Prijzen en tijdsduur van de cursus kleine blusmiddelen:

Wij bieden de cursus kleine blusmiddelen aan voor € 99 p.p. en de training duurt zo’n 4 uur. De prijs is all-in, dus inclusief lesmateriaal en blusmiddelen en zal worden gegeven op locatie Arnhem. Wilt u graag in-company trainen, dan is dat geen probleem want wij komen graag bij u op locatie. De prijzen van de in-company trainingen zijn op aanvraag. Het minimaal aantal deelnemers van de in-company trainingen is 8 personen. Groepsgrootte is 8 tot 12 deelnemers.

Contact over de cursus kleine blusmiddelen:

Wilt u meer weten over de cursus kleine blusmiddelen? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel 026-2136030. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.