BHV herhaling

09 mei


BHV herhaling cursus volgen?

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe vaak men een BHV herhaling cursus moet volgen. Het is wettelijk verplicht om getraind te blijven op gebied van BHV. Nergens staat omschreven dat dit bijvoorbeeld 1x per jaar is. Echter geeft de overheid en diverse organisaties wel de voorkeur aan 1x per jaar een BHV herhaling cursus te volgen. Want wanneer ben je nou precies getraind? 

Dit hangt ook af van de gevaren op de werkvloer en de eventuele gevolgen bij een calamiteit. Voor te stellen is dat de BHV'er in een klein kantoorpand een andere matevan training krijgt als een BHV'er die in een groots chemische omgeving werkt met gevaarlijke stoffen en enorm brandgevaar. Die laatste BHV'er zal er mogelijk voor kiezen om tussentijds nog zijn skills te trainen en de theorie zich eigen te maken. 

Wij als 360Veiligheid adviseren ook om minimaal 1x per jaar een BHV herhaling cursus te volgen.

BHV Basis cursus volgen

Bij ons maakt het niks uit of u nu kiest voor de BHV herhaling cursus  of de BHV basis cursus. Beide BHV cursusdagen geven wij in 1 dag. Bij de BHV basis cursus ontvangt u een instructieboek waar alle handelingen te vinden zijn. In de praktijk zien we wel dat de handelingen snel vergeten worden, terwijl eerste hulp en reanimatie erg belangrijk is. Want hoe zat het ook alweer met het aantal keren van beademen, was dat 15:2 of 30:4? Het is daarom goed om regelmatig de BHV herhaling cursus te volgen om adequaat in te kunnen grijpen bij een calamiteit of levensreddende handelingen toe te kunnen passen.

BHV herhaling op eigen locatie

Het beste kunt u de BHV herhaling cursus op uw eigen locatie volgen. In eigen omgeving waar u dagelijks werkt en bekend bent en waar u uiteindelijk (gaan we niet vanuit) uw BHV vaardigheden moet toepassen. Tevens kunnen wij dan uw camaliteitenplan bekijken, vluchtroutes en uw RI&E. Ook verzorgen wij met regelmaat een ontruimingsoefening aan het einde van de BHV herhaling cursus. De meeste bedrijven hebben meerdere BHV's, vraag naar de mogelijkheden wanneer het voor u interessant is om op eigen locate te trainen. 

Programma BHV herhaling

Wat kunt u van ons verwachten tijdens de BHV herhaling cursus?

In de ochtend starten wij altijd met ons Basic Life Support programma weggezet in de volgende hoofdstukken:

  1. Eerste hulp bij ongelukken EHBO
  2. AED
  3. Reanimatie

In de middag staat het volgende op het programma:

  1. Brand en ontruimen
  2. Brand blussen

Aan het einde van de dag bent u zowel theoretisch en praktisch op de hoogte van de BHV en kunt u uzelf BHV er noemen. 

Wij presenteren een actief en interactief programma waar veel ruimte is voor uitoefenen van praktische handelingen. U bent de hele dag actief bezig met verbandleer, stabiele zijligging, rautekgreep, reanimeren, AED gebruiken, brandblussen en ga zo door. Wij maken gebruik van oefenpoppen maar oefenen met een aantal zaken ook op medecursisten.

Wat kost een BHV herhaling cursus?

Onze BHV herhaling cursus bieden wij aan voor de scherpe prijs vanaf €119,-. Dit is de pp prijs op uw eigen locatie, minimaal aantal cursisten is 8 personen. Ook kunt u de cursus volgen op onze locatie in Arnhem of Deventer. Vraag naar de mogelijkheden of schrijf u direct in via de cursus agenda

direct inschrijven BHV

Mocht u nog vragen hebben kunt u ons contacten via 026-2136030 of via de contactpagina. Wij zijn u graag van dienst.