ESF Subsidie duurzame inzetbaarheid

19 augustus


Subsidie duurzame inzetbaarheid 2016

Ook uw medewerkers duurzaam inzetbaar maken zodat zij vitaal en vol passie hun werk uitvoeren? Maak dan nu gebruik van de subsidie duurzame inzetbaarheid! De ESF subsidieregeling richt zich vooral op het advies om uw medewerkers gezond, vakbekwaam en gemotiveerd te houden. Beleid met de bedrijfsprocessen gericht op:

 1. Gezondheid
 2. Veiligheid
 3. loopbaanontwikkeling

Dit zorgt voor duurzame inzetbaarheid en vitale organisaties. 

ESF subsidie duurzame inzetbaarheid 2016

Meer mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid, daaraan levert ESF een bijdrage. Bedrijven en (overheids)instellingen kunnen hiervoor subsidie aanvragen. Thema's en activiteiten waarop advies ingewonnen kan worden zijn: 

 1. Bedrijfs- of organisatiescan
 2. Periodiek onderzoek duurzame inzetbaarheid werknemers
 3. Gezond en veilig werken
 4. Leercultuur voor werknemers
 5. Aanpassen organisatie van het werk
 6. Interne en externe mobiliteit
 7. Flexibele werkcultuur
 8. Arbeidstijdenmanagement

Duurzaam en inzetbaar zijn werknemers die nu en in de toekomst gezond, competent, gemotiveerd en productief aan het werk zijn.

Duurzaam inzetbaar 360veiligheid

Adviseur duurzame inzetbaarheid

De esf subsidie is gericht op het inhuren van een externe (360Veiligheid) adviseur. Onze adviseur kan voor u:

 1. Een bedrijfsscan maken
 2. Pragmatisch advies opstellen
 3. Een plan van aanpak opstellen en implementeren.

Wij bieden u tevens de mogelijkheid om gebruik te maken van onze programma's op maat, deze vallen buiten de subsidie. U kunt hierbij denken aan de inzet van een voedingscoach, ergoadviseur, sportprogramma's, individuele begeleiding, etc. Bij bieden dus niet alleen de een adviseur, maar voeren de adviezen ook uit! 360Veiligheid ontzorgt u op gebied van duurzame inzetbaarheid. Neem vandaag nod contact met ons op. 

Aanvraag subsidie duurzame inzetbaarheid

Aan welke eisen moet uw project voldoen om voor de subsidie in aanmwerking te komen? 

 1. Uw project voldoet aan het omschreven doel uit de regeling.
 2. Uw project richt zich op de thema's uit de regeling.
 3. Uitsluitend advieskosten van een externe adviseur komen voor subsidie in aanmerking. Deze kosten zijn op €100,- gemaximaliseerd. 
 4. U dient minimaal 2 medewerkers in dienst te hebben.

Hoeveel subsidie duurzame inzetbaarheid?

De projectkosten bedragen tussen de €12.000 en de €20.000, waarvan u 50% subsidie krijgt. Bij minder dan €12.000 krijgt u helaas geen subsidie. Het project mag maximaal 10 maanden duren en de looptijd van deze projectperiode start de dag na de dagtekening van de subsidieverlening en eindigt 10 maanden daarna.In het tijdvak van 19 oktober 2016 0900 uur t/m 13 november 1700 uur 2015 kunt u uw subsidieaanvraag indienen. Er is €22.000.000 beschikbaar gesteld voor de aanvragen binnen dit tijdvak. 

Ook uw bedrijf duurzaam inzetbaar met subsidie?

Neem dan vandaag nog contact met ons op. Onze gekwalificeerde adviseur is u graag van dienst. U kunt ons bereiken via info@360veiligheid.nl of bellen met 026-2136030