Meeste ouders weten weinig van EHBO

16 juni


Volg nu een EHBO cursus!

Kinderen kunnen thuis beter geen ongeluk krijgen. De meeste ouders weten namelijk niet hoe zij eerste hulp moeten bieden. Dat blijkt uit onderzoek van GfK onder ruim duizend ouders.
 
Ruim 140.000 kinderen belanden jaarlijks op de Spoedeisende Hulp door een ongeluk in of om het huis. Driekwart van de ouders had in het afgelopen jaar een ongeluk meegemaakt met een van hun kinderen. De eerste minuten zijn cruciaal, zeker bij jonge kinderen.

De meeste behandelingen zijn voor valpartijen (26.000 bij kinderen tot vier jaar) en vergiftiging (1300 kinderen)

EHBO cursus verplicht

De meeste vaders en moeders zeggen meer te moeten weten over kinder-EHBO. 40 procent vindt zelfs dat de overheid het volgen van een EHBO-cursus verplicht zou moeten stellen. Toch heeft 61 procent zelf nooit bewust nagedacht over het volgen van zo’n cursus. 

"De meeste ongelukken met kinderen vinden plaats in en om het huis, dat is bekend. Ruim driekwart van de ouders heeft dat afgelopen jaar ondervonden. Dat er veel te weinig Nederlanders met EHBO-kennis zijn wisten we al, maar dat 61 procent van de moeders daar nooit bewust over heeft nagedacht verrast mij. Als ouder doe je alles voor je kind, eerste hulp kunnen bieden hoort daar ook bij", zegt Eugène Kuipers, directeur van iedereenEHBO.nl en opdrachtgever voor het onderzoek. Bron: gezondheidsnet

EHBO cursus 360veiligheid

Volg nu uw EHBO cursus bij 360veiligheid

Doelstelling van de EHBO cursus BLS

  1. Eerste hulp verlenen bij slachtoffers met bedreigde vitale functies
  2. Het alarmeren en samenwerken met de ambulancedienst, brandweer en politie

Wat leert u tijdens de cursus EHBO BLS?

  1. Volgorde van handelen bij eerste contact
  2. Het reanimeren van circulatiestilstand
  3. Het reanimeren (combinatie van hartmassage en beademen)
  4. Het stelpen van ernstige bloedingen
  5. Shock preventie en behandeling
  6. Het stabiliseren van een bewusteloos slachtoffer
  7. Volgorde van handelingen bij verdenking van luchtwegobstructie door vreemd voorwerp
INSCHRIJVEN

 

Prijzen en tijdsduur EHBO cursus:

Wij bieden de EHBO cursus aan voor € 99 p.p. en de training duurt zo’n 3,5 uur. De prijs is all-in, dus inclusief lesmateriaal en diploma en zal worden gegeven op locatie Arnhem. Wilt u graag in-company trainen, dan is dat geen probleem want wij komen graag bij u op locatie. De prijzen van de in-company trainingen zijn op aanvraag. Het minimaal aantal deelnemers van de in-company trainingen is 10 personen. Groepsgrootte is 10 tot 12 deelnemers.

Contact over de EHBO cursus:

Wilt u meer weten over de EHBO cursus? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel 026-2030536. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.