Omgaan met agressie

27 maart


Leer omgaan met agressie en geweld tijdens het werk

Er zijn vele banen waarin je te maken kunt krijgen met agressie en geweld. Gelukkig zijn er meerdere manieren hoe je kunt omgaan met deze agressie en geweld en hoe je kunt reageren op personen die gewelddadig zijn. Wat de beste manier van handelen is, is afhankelijk van de persoon, situatie en omgeving. Veel mensen die werkzaam zijn in de zorg, taxiwereld en hulpverlening komen regelmatig in aanraking met agressie. Zo ook de baliemedewerkers van diverse instellingen en bedrijven.

Agressie en geweld vermeld in de arbowet

De arbowet verplicht elke werkgever om beleid te voeren om agressie en geweld op de werkvloer te voorkomen. Agressie en intimidatie zijn opgenomen in de arbowet onder het kopje "Psychosociale arbeidsbelasting" Werkgevers zijn verplicht om op deze grond beleid te voeren dat gericht is om deze vorm van arbeidsbelasting te voorkomen of te beperken. Het arbobesluit verplicht werkgevers om deze risico's in kaart te brengen middels de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E)

agressietraining Arnhem

Agressietraining van 360Veiligheid

Wij kennen 3 soorten trainingen:

 1. Weerbaarheidstrainingen volwassenen
 2. Weerbaarheidstrainingen kinderen
 3. Agressietrainingen volwassenen

Wij leren hoe u om kunt gaan met agressie en geweld op de werkvloer. Wat komt er zoal aan bod tijdens onze agressietrainingen:

 1. Non-verbale communicatie
 2. Het herkennen van tegenwerkend gedrag
 3. Het herkennen van verschillende vormen van agressief gedrag
 4. Handhavingsconcept
 5. Juridische aspecten
 6. Rollenspellen
 7. Zelfverdedigingstechnieken
 8. Hoe sta je, hoe beweeg je en hoe kom je over.
 9. Observeren

Agressietraining en maatwerk

Omdat elk bedrijf en situatie anders is, biedt 360Veiligheid maatwerk tijdens onze agressietrainingen. Wij passen ons programma volledig aan op de wens van de klant. Wij maken gebruik van praktijkvoorbeelden en zetten indien gewenst acteurs in tijdens de rollenspellen. Wij trainen u met realistische zelfverdediging wat betekent dat wij juist datgene trainen waar u het meeste mee in aanraking komt. Onze trainers zijn goed opgeleid en hebben de diploma's relistische zelfverdediging en docent gevaarsbeheersing. Daarnaast zijn zij ook gediplomeerd en geregistreerd jeugdzorgwerker. 

Wat kost een agressiestraining?

De kosten van een agressietraing hangen helemaal af van uw wensen. Wij maken graag een offerte op maat en zien graag uw aanvraag tegemoet.

Geinteresseerd in 1 van onze trainingen?

Lees dan meer op 1 van onderstaande pagina's. 

 1. Weerbaarheidstrainingen volwassenen
 2. Weerbaarheidstrainingen kinderen
 3. Agressietrainingen volwassenen