overvaltraining MKB

03 oktober


Wat moet je doen bij een overval? Overvaltraining MKB

Weet u wat u moet doen bij een overval in uw winkel of bedrijf? Een overval is natuurlijk een zeer vervelende en aangrijpende gebeurtenis binnen uw organisatie, het liefst wil je een overval voorkomen. 360Veiligheid verzorgt een overvaltraining voor iedereen die de kans loopt om overvallen te worden en uiteraard medewerkers in het MKB Midden- en Kleinbedrijf. U kunt een overval niet altijd voorkomen, maar wij kunnen wel samen invloed uitoefenen om dit risico zo klein mogelijk te maken. En als het u dan toch overkomt, wat u moet doen en vooral niet moet doen. Wij zijn u graag van dienst.

 

Trainingsdoel overvaltraining

Laten we uitgaan van het scenario dat er toch een overval plaats vindt. Na de overvaltraining is de deelnemer in staat om de situatie te herkennen, adequaat en professioneel op te treden waarbij veiligheid geprioriteerd is. Net als u vinden wij het belangrijk dat er geen gewonden vallen en iedereen aan het einde van de werkdag weer veilig naar huis toe kan gaan. De deelnemer leert waar de prioriteit ligt tijdens een overval en op en juiste en effectieve maniet te communiceren. Wij hanteren het R.A.A.K principe tijdens onze training. 

R.A.A.K principe:

  1. Rustig blijven
  2. Accepteer de situatie
  3. Afgeven van geld en/of goederen
  4. Kijken hoe de dader er uitziet

Het R.A.A.K. pricipe biedt de deelnemers duidelijke houvast tijdens een overval. 

Een overval geeft ongelofelijk veel stress, wij leren de deelnemers stress te herkennen en hoe ze hiermee om moeten gaan. De training zit vol praktische tips waar de deelnemer ook echt iets aan heeft in de praktijk. Niet alleen de overval komt aan bod tijdens de training, maar ook een stuk nazorg. Nazorg is erg belangrijk zodat uw personeel aan het werk kan blijven, niet uitvalt en goed met de situatie om kan gaan. 

 

Inhoud van de overvaltraining

De overvaltraining is een goede combinatie van theorie en praktijk. De ervaren trainer verzorgt de overvaltraining op een inspirerende wijze en we kunnen indien gewenst gebruik maken van trainingsacteurs. We richten ons het voorkomen van de overval, wat je moet doen tijdens de overval en nazorg na de overval. 

  1. Praktijkgerichte overvaltraining
  2. Ervaren docent
  3. goede combinatie van theorie en praktijk
  4. Aandacht voor het voorkomen, handelen tijdens en nazorg na het incident
  5. Beleidsmatige ondersteuning mogelijk
  6. Trainingsduur kan variëren

Contact over de overvaltraining

De overvaltraining bieden wij aan in verschillende varianten omdat elk bedrijf en situatie weer verschillend is. U kunt denken aan 1 dagdeel, 1 hele dag of zelfs meedere dagen door het jaar heen. Ook kunnen wij gebruik maken van een acteur. Dit alles vraagt maatwerk. Wij zijn u graag van dienst om u te adviseren en te informeren. Neem contact met ons op via info@360veiligheid.nl of via 026-2136030