Agressietraining in de zorg

Agressietraining in de zorg

Agressie in de zorg komt helaas steeds vaker voor. U wilt als werkgever dat uw medewerkers veilig kunnen werken in een fijne werkomgeving. Helaas zorgen externe factoren voor onbalans in deze situatie. Emoties slaan soms om naar agressie en hier kunnen uw medewerkers last van hebben. Soms zoveel last dat zij hierdoor thuis komen te zitten en voor u niet meer inzetbaar zijn. Agressie tegen uw medewerkers is helaas niet helemaal uit te sluiten, maar wij kunnen u wel trainen hoe u hiermee kunt omgaan. Onze agressietraining zorgt ervoor dat u beter om kunt gaan met agressie en weerbaarder bent. 

Doelgroepen agressietraining in de zorg

360Veiligheid is gespecialiseerd in agressietrainingen in de zorg. Inmiddels hebben wij al diverse verschillende zorginstellingen getraind. Of u nou werkt op de eerste hulp van een ziekenhuis, Geestelijke gezondheidszorg, Verslavingszorg, Jeugdzorg, Thuiszorg, wij trainen u op de juiste wijze. Wij maken programma's op maat omdat elke situatie weer anders is. 

agressietraining in de zorg

Wat leert u o.a. van onze agressietraining?

 1. Agressie eerder herkennen
 2. eigen houding en gedrag
 3. invloed uitoefenen op de situatie
 4. Beter communiceren
 5. hulp vragen en bieden

Uiteraard krijgt u door het volgen van onze agressietraining meer zelfvertrouwen en kunt u situaties beter de-escaleren. 

Programma agressietraining in de zorg

Uiteraard maken wij voor elke opdrachtgever een programma op maat wat goed aansluit op uw behoefte. Elke zaken die onderwerpen die terugkomen in de training zijn:

 1. Eigen houding en uitstraling
 2. Kennis van verschillende conflicthanteringstijlen
 3. Het herkennen van verschillende vormen van agressief gedrag
 4. Non-verbale communicatie
 5. Het herkennen van tegenwerkend gedrag
 6. Diversiteit & multiculturaliteit
 7. Eigen invloed en handelen
 8. Eigen inbreng van casussen
 9. Omgang psychosociale arbeidsbelasting
 10. Vergroten van zelfvertrouwen
 11. Hulp vragen en bieden
 12. Vluchten of weggaan uit de situatie
 13. De-escalatie

Hoelang duurt een agressietraining?

Omdat elke bedrijf, instelling of doelgroep zo specifiek is, hanteren wij geen standaard cursusdagen. Indicatie is 1 dagdeel of 1 hele dag, maar hier is vanaf te wijken. 1 dagdeel noemen wij meer een workshop, wilt u echt trainen kunt u het beste een meerdaagse training volgen verdeeld over een aantal weken. Wij maken voor u een offerte op maat en verwerken graag uw wensen in onze training. We zullen er alles aan doen om een training te bieden die naadloos aansluit op uw vragen en wensen.

Wat kost een agressiestraining?

De kosten van een weerbaarheidstraing hangen helemaal af van uw wensen. Wij maken graag een offerte op maat en zien graag uw aanvraag tegemoet.

Contact over de agressietraining?

Wilt u meer weten over de training weerbaarheid? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel 026-2136030