Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplattegrond maken?

Een ontruimingsplattegrond is bedoeld om personeel en bezoekers te laten zien waar zij heen moeten bij een calamiteit zoals een brand of bommelding. Op de ontruimingsplattegrond is te zien waar en op welke wijze zij het snelste het gebouw kunnen verlaten en waar zij zich moeten melden/verzamelen.

Daarnaast staan op de ontruimingsplattegronden alle brandblusmiddelen, noodverlichting, verbandtrommels, handmelders, brandmeldinstallatie etc getekend. Ontruimingsplattegronden zijn onderdeel van het ontruimingsplan, maar kunnen ook ter verduidelijking zonder het ontruimingsplan opgemaakt worden. Ook wij maken ontruimingsplannen voor uw bedrijf op. 

Wij als 360Veiligheid hebben veel ervaring met de opmaak van ontruimingsplattegronden. Wij maken heldere tekeningen met de juiste symbolen. Hierop is perfect te zien waar de dichtsbijzijnde nooduitgang of brandblusser te vinden is. 

Wij leveren alle ontruimingsplattegronden compleet aan in een kliklijst. De meest gangbare maat is een A3 formaat met een grijze kliklijst. 

Wanneer is een ontruimingsplattegrond verplicht?

Een ontruimingsplattegrond is verplicht als het gebouw een brandmeldinstallatie heeft. De brandmeldinstallatie is verplicht op basis van gebruiksfunctie, omvang en hoogte van het gebouw. Hieronder volgt een opsomming van situaties waarin het ook verplicht is:

  1. Ontruimingsplattegronden zijn onderdeel van ontruimingsplannen
  2. Vanuit de Arbo wet die zegt dat bedrijven ervoor moeten zorgen dat bezoekers en personeel veilig moeten kunnen bewegen in het pand
  3. Als bezoekers niet bekend zijn met het gebouw zoals, scholen, horeca, vergaderlocaties, kantoren, openbare gelegenheden

En heeft u liever een oranje lijst ipv een grijze lijst? Wij bieden maatwerk en regelen dat voor u!

vluchtwegplattegrond

Wat kost een ontruimingsplattegrond?

Ontruimingsplattegronden zijn maatwerk. De prijs ligt aan de aangeleverde documenten en tekeningen. Wij maken een offerte op maat inclusief de kliklijsten op A3 formaat. Neem contact op met info@360veiligheid.nl of via onze contactpagina. Wij staan graag voor u klaar.