Hoe vaak BHV herhalen?

14 november


Hoe vaak moet je BHV herhalen?

Dit is niet wettelijk vastgelegd. Wel staat in de arbowet omschreven dat er voldoende BHV'ers aanwezig moeten zijn en dat deze opgeleid en getraind zijn. Om te bepalen hoe vaak je een BHV herhalingscursus moet volgen is gebaseerd op de risico's van het bedrijf. De risico's van bedrijven zijn vastgelegd in de Risico Inventarisatie & Evaluatie, afgekort de RI&E. Als een bedrijf risicovolle werkzaamheden uitvoert en veel medewerkers aanwezig zijn moet je meer BHV'ers opleiden dan op een klein kantoor met kantoorwerkzaamheden van 4 medewerkers. 

De overheid heeft eens een uitspraak gedaan dat je 1x per jaar een BHV herhaling moet volgen. Uiteraard is dat een richtlijn, want wanneer ben je nu echt getraind. Ben je getraind als je 1x per jaar een BHV cursus volgt of moet je deze handelingen vaker per jaar verrichten om getraind te zijn? Ook zijn de bedrijfsrisico's bepalend zoals eerder omschreven.

1 x per jaar een BHV herhaling volgen

Bijna alle bedrijven hanteren de regel van 1x per jaar een BHV training volgen. Het is aan de werkgever om te bepalen of dat voldoende is. Het is niet wettelijk vastgelegd dat dit ook echt 1x per jaar is en of je een boete krijgt als dit niet zo is. Het is een combinatie van factoren, ook kijkende naar de RI&E. 

U kunt 1 of meerdere cursisten direct inschrijven via onderstaande link. 1 hele dag BHV kost €149,- pp en een halve dag BHV met E-Learning kunt u voor €129,- pp volgen. 

Direct inschrijven

BHV training op eigen locatie

Het is raadzaam om een BHV herhaling op de eigen bedrijfslocatie te volgen als er voldoende BHV'ers getraind moeten worden. Uitgaande van bijvoorbeeld 7 personen die de kennis dragen van het bedrijf en de risico's. Zo kun je de BHV training ook prima combineren met een ontruimingsoefening, die overigens ook wettelijk verplicht is. Ook kan onze instructeur een visuele rond maken door het gebouw om de brandveiligheid en de bijbehorende risico's te bekijken. Als u maar een klein aantal BHV'ers wilt opleiden, kunt u altijd terecht op 1 van onze eigen locaties in Nederland. Wilt u een vrijblijvende offerte van 1 van deze opties? Dan kunt u ons altijd benaderen via de de contactpagina

Programma BHV herhaling

Het programma van de BHV herhaling is hetzelfde als de BHV basis cursus, alleen kun je bij gevorderden verder de diepte in gaan of meer maatwerk leveren, werken met een lotusslachtoffer. Wij bieden de BHV in 1 dag aan, maar uiteraard ook de BHV in 1/2 dag met E-Learning.  U krijgt van ons een 1-daagse BHV training met het volgende programma:

In de ochtend starten wij altijd met ons Basic Life Support programma weggezet in de volgende hoofdstukken:

  1. Eerste hulp bij ongelukken EHBO
  2. AED
  3. Reanimatie

In de middag staat het volgende op het programma:

  1. Brand en ontruimen
  2. Brand blussen

Aan het einde van de dag bent u zowel theoretisch en praktisch op de hoogte van de BHV en kunt u uzelf BHV er noemen. 

Wij presenteren een actief en interactief programma waar veel ruimte is voor uitoefenen van praktische handelingen. U bent de hele dag actief bezig met verbandleer, stabiele zijligging, rautekgreep, reanimeren, AED gebruiken, brandblussen en ga zo door. Wij maken gebruik van oefenpoppen maar oefenen met een aantal zaken ook op medecursisten. Uiteraard gaan we elkaar niet reanimeren maar gebruiken we daar de oefenpoppen voor :)

Inschrijven voor de BHV herhaling

Dat kan op 2 manieren. Voor individuele personen via onze agenda en voor bedrijven via de contactpagina omdat we dan meer moeten afstemmen. Wij hanteren hele scherpe prijzen en onze instructeurs zijn vakmensen. Wij zijn u graag van dienst.

Direct inschrijven