wanneer is bhv nodig en verplicht?

28 april


Wanneer is BHV verplicht binnen uw bedrijf of organisatie?

BHV is verplicht gesteld voor alle bedrijven met 1 of meerdere werknemers. Alléén als u echt helemaal alleen werkzaam bent, heeft u geen BHV-ers nodig. In alle andere gevallen ben u vanuit de arbowet verplicht om een BHV organisatie te hebben. Ook als u als zelfstandig ondernemer, bezoekers, vakantiekrachten etc rond hebt lopen op de werkvloer. 

Dus heeft u personeel? Dan bent u verplicht om voldoende BHV-ers te hebben!

wanneer bhv verplicht

BHV wetgeving

De BHV verplichting is geregeld in de arbowet. In artikel 3 van de arbowet staat de verplichting tot BHV omschreven. In artikel 15 van de arbowet staan de taken van de BHV-ers omschreven. De arbowet omschrijft dat dat bedrijven verplicht zijn om om maatregelen te treffen op gebied van BHV. Alle werkgevers zijn verplicht om zich goed voor te bereiden op ongelukken, brand en ontruimingen. Bij deze ongevallen ligt een duidelijke taak voor de opgeleide BHV-er.

Hoeveel BHV-ers zijn verplicht en heeft u nodig?

Voorheen werden aantallen genoemd, hedendaags is het verplicht om voldoende BHV-ers aanwezig te hebben in een bedrijf. Maar hoe weet je nou wat voldoende is? Dat ligt grotendeels aan de risico's binnen uw bedrijf, deze zijn vastgelegd in de RI&E. Elke bedrijf is verplicht om een RI&E te hebben die actueel is. Daarin is ook het bedrijfsnoodplan opgenomen waar de BHV structuur is opgenomen. Er moeten dus altijd voldoende BHV-ers zijn, ook rekening houdend met vakanties en afwezig personeel. Het mag dus niet zo zijn dat u in bedrijf bent, maar dat er op die dag geen BHV-ers op de werkvloer aanwezig zijn....

Wilt u uw personeel opleiden tot BHV-er of wilt u advies over de arbowet? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder. 

Wij geven zowel incompany BHV trainingen op uw locatie, als BHV trainingen op onze locaties in Arnhem en Deventer.

Bent u er al uit en wilt u direct een aantal BHV'ers inschrijven voor een BHV training bij 360Veiligheid? Schrijf u dan direct en eenvoudig in via onderstaande knop

Direct inschrijven

BHV basis en BHV herhaling cursus in 1 dag

Als u de verplichting heeft om BHV'ers op te leiden, zijn er 3 soorten cursussen te volgen. De BHV basis cursus, de BHV herhaling cursus en BHV 1/2 dag met E-Learning. 360Veiligheid verzorgt alle cursussen zowel op uw locatie als op onze locaties in Arnhem en Deventer. U leert in 1 dag de theorie en de praktijk van de BHV'er en ontvangt aan het einde van de dag uw diploma. Wat leren de cursisten in het BHV programma:

  1. Eerste hulp kunnen verlenen bij ongevallen
  2. Een beginnende brand kunnen beperken en bestrijden
  3. Kunnen reanimeren met een AED-apparaat
  4. Collega’s en bezoekers kunnen evacueren bij noodsituaties
  5. Ongevallen kunnen voorkomen en beperken
  6. Overheid hulpverleners kunnen alarmeren en mee samen kunnen werken

Uiteraard geven wij ook een BHV cursus in 1/2 dag praktijk in combinatie met 2 uur E-Learning. Dit kost u €129,- pp maar scheelt tijd en geld ten opzichte van de BHV in 1 dag

Prijzen en tijdsduur Bedrijfshulpverlening (BHV in 1 dag)

Wij bieden de BHV basis en herhaling cursus aan voor € 149 p.p. op locatie Arnhem. Prijs is all-in, incl lunch, lesmateriaal, lesboek en erkend diploma (pasje). De BHV cursus duurt 1 dag.

Wilt u graag in-company trainen, dan is dat geen probleem want wij komen graag bij u op locatie. De prijzen van de in-company trainingen zijn op aanvraag. Het minimaal aantal deelnemers van de in-company trainingen is 7 personen. Groepsgrootte is tot maximaal 15 deelnemers.

Wilt u meer weten over de basis cursus BHV? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel 026-2136030. Vraag ook naar onze op maat pakketten “BHV in de zorg” en BHV voor de horeca”