Ontruimingsoefening

Cursus ontruimingsoefening

De oefening is bedoeld voor alle bedrijven en instituten die jaarlijkse de verplichte ontruimingsoefening onder deskundige leiding willen uitvoeren. Om te controleren of uw bedrijfsnoodplan nog actueel is en uw medewerkers goed geïnformeerd zijn wat zij moeten doen bij een ontruiming van het gebouw, dient jaarlijks volgens de richtlijnen van de ARBO-wet een ontruimingsoefening te worden gehouden.

Een ontruimingsoefening is bedoeld om uw medewerkers te trainen in hoe zij het pand via een korte weg en op een veilige manier volgens het bedrijfsnoodplan dienen te verlaten. Daarnaast wordt er gekeken bij een ontruimingsoefening of de ontruiming verloopt zoals deze op de meest veilig en snelle wijze zou kunnen plaatsvinden. Een ontruimingsoefening is van groots belang om te trainen hoe om te gaan met een bommelding, grote brand of gaslek.

Daarnaast worden uw bedrijfshulpverleners (BHV ers) getraind hoe zij een ontruiming moeten begeleiden en volgens procedure uw medewerkers dienen te registreren. Na afloop van de ontruimingsoefening en uw medewerkers de werkzaamheden weer hebben hervat, kan met de bedrijfshulpverlening kort worden geëvalueerd. We kijken dan samen waar de eventuele verbeterpunten zaten en hoe deze kunnen worden kunnen worden geïmplementeerd.

Wat leert u tijdens de ontruimingsoefening?

  1. Alle aspecten en vaardigheden om een gebouw of locatie te ontruimen
  2. Het begeleiden van een ontruiming
  3. Het registreren tijdens een ontruiming
  4. BHV ers een ontruiming efficiënt en accuraat kunnen begeleiden

Onze instructeurs:

Onze doorgewinterde instructeurs zijn allen ervaren ontruimingsbegeleiders. Zij hebben vele jaren ervaring met het ontruimen van scholen en zorginstellingen.

Prijzen van de ontruimingsoefening:

Omdat elke ontruimingsoefening uniek is, hanteren wij geen standaard tarieven. De prijzen van de in-company trainingen zijn op aanvraag. Wij zijn u graag van dienst.

Contact over de ontruimingsoefening:

Wilt u meer weten over de ontruimingsoefening? Neem dan contact op via ons contactformulier of bel 026-2136030.