Vergoeding EHBO cursus

10 november


Vergoeding EHBO of reanimatie cursus

Veel zorgverzekeraars vergoeden de EHBO en reanimatiecursus. Ook zij vinden het belangrijk dat u eerste hulp kunt bieden. U dient wel minimaal aanvullend verzekerd te zijn, want helaas zit de vergoeding niet in het basis pakket. Vraag uw eigen zorgverzekeraar of deze de EHBO of reanimatie cursus vergoedt zodat u deze bij 360Veiligheid in Arnhem kunt volgen. 

Vergoeding EHBO en reanimatiecursus Arnhem

Programma EHBO en reanimatie 

360Veiligheid biedt zowel de EHBO cursus als de reanimatiecursus aan. Het verschil tussen beide is dat bij de reanimatiecursus de meeste aandacht gaat naar het reanimeren en het gebruik van de AED. Deze reanimatie/AED cursus volgt u in ongeveer 3,5 uur.

De basis EHBO cursus is bij ons de BLS cursus. BLS staat voor Basic Life Support. Tijdens de BLS cursus leert u in 3,5 uur de basisvaardingheden van de EHBO. Tijdens deze training komende volgende ondewerpen aan bod:

  1. Volgorde van handelen bij eerste contact
  2. Het reanimeren van circulatiestilstand
  3. Het reanimeren (combinatie van hartmassage en beademen)
  4. Het stelpen van ernstige bloedingen
  5. Shock preventie en behandeling
  6. Het stabiliseren van een bewusteloos slachtoffer
  7. Volgorde van handelingen bij verdenking van luchtwegobstructie door vreemd voorwerp

De doelstelling van de EHBO BLS cursus is:

  1. Eerste hulp verlenen bij slachtoffers met bedreigde vitale functies
  2. Het alarmeren en samenwerken met de ambulancedienst, brandweer en politie

Na de BLS EHBO cursus bent u in staat om in noodsituaties, hulp te verlenen en te kunnen reanimeren. 

De opleiding kent een gezonde afwisseling tussen theorie en veel praktijkoefeningen. U kunt zich snel en eenvoudig online inschijven met ons online boekingssysteem of neem vandaag nog contact met ons op via ons contactformulier of bel met 026-2136030

Kosten van de EHBO en reanimatiecursus 

Beide cursussen geven wij in 1 dagdeel en de kosten hiervan zijn €99,- per persoon en exclusief btw. Ook geven wij deze cursussen in company, vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding van beide cursussen en meld u vandaag nog aan!