Wilt u weten of u een ontruimingsoefening moet uitvoeren?

Wij zetten ons dagelijks in voor een veilige werkomgeving.
 • Wij respecteren uw privacy en doen niet aan spam

Is een ontruimingsoefening verplicht voor u?

360Veiligheid zoekt het voor u uit!

 • Veiligheid door kwaliteit
 • Instructeurs met jarenlange ervaring
 • Veiligheid door samenwerking
 • Ontruimingsoefeningen op maat

Ontruimingsoefening verplicht?


 • Veiligheid door kwaliteit

  360Veiligheid levert altijd een volledig veiligheidsproduct. Een oefening wordt altijd gecombineerd met een grondige analyse en training.

 • Uitgebreide kennis en ervaring

  Wij kunnen ons meten met de hoogste standaarden binnen de veiligheidsbranche dankzij jarenlange ervaring en een integrale kijk op veiligheidsonderzoeken.

 • Veiligheid betekent samenwerken

  360Veiligheid zet altijd een onderneming centraal in elke oefening. Door samen te werken ontstaat er draagvalk onder de werknemers.

 • Veiligheid is maatwerk

  Elke onderneming is uniek. Een ontruimingsoefening is pas nuttig als deze specifiek op uw onderneming is gericht. Wij leveren maatwerk aan elke klant.

Ontruimingsoefening verplicht?

 • SHO Medische diagnostiek

  'De collega's die hebben deelgenomen aan de training "Weerbaarheid" waren zeer tevreden over de inhoud van de training en de kwaliteit van de trainer. De informatie uit de training is goed in de praktijk toe te passen en heeft de medewerkers vooral bewust gemaakt van de eigen houding en gedrag. De trainer gaf genoeg ruimte voor vragen en de uitwisseling van ervaringen.'


 • Stichting Insula dei

  Stichting Insula Dei

  Een goede cursus met een interessante spreker. De brandweerman heeft veel praktijkervaring en we hebben veel aantekeningen gemaakt. Daarnaast had hij diverse spullen meegenomen welke als hulpmiddel bij de BHV gebruikt kunnen worden. Ik ben een goede ervaring rijker en weet nu ook dat een poederblusser thuis niet zo'n goed idee is.Waarom is een ontruimingsoefening verplicht?

Elke ondernemer heeft een verantwoordelijkheid ten opzichte van zijn of haar medewerkers. De ARBO-wet verplicht de werkgever dan ook om maatregelen te treffen voor eerste hulp, brandveiligheid en evacuatie van medewerkers bij gevaar. Veel bedrijven hebben dan ook een RI&E en verschillende BHV’ers. Een ontruimingsoefening is een perfecte tool om uw onderneming te testen op een gevaarlijke situatie. Of een ontruimingsoefening verplicht is voor uw organisatie is afhankelijk van verschillende factoren. 360Veiligheid kan u begeleiden in het organiseren van een evacuatie oefening en het opstellen van een ontruimingsplan.

Ontruimingsoefening verplicht: Onze werkwijze

Een ontruimingsoefening verplicht u om uw veiligheid te evalueren. Onze instructeurs hebben jarenlange ervaring en zorgen ervoor dat een oefening niet langer hoeft te duren dan nodig. Tijdens een ontruimingsoefening trainen wij uw medewerkers. Het is belangrijk dat uw medewerkers op de hoogte zijn van hoe zij het pand op een veilige wijze volgens het bedrijfsnoodplan kunnen verlaten. Er wordt gecontroleerd hoe uw ontruiming verloopt en geanalyseerd waar eventueel verbeteringen kunnen worden geïmplementeerd. Uw bedrijfshulpverleners (BHV’ers) staan bij een ontruimingsoefening centraal. Zij zijn bij een calamiteit verantwoordelijk voor het begeleiden en registeren van de medewerkers en gasten die in het pand aanwezig zijn.

Ontruimingsoefening verplicht: De kosten

Het doel van een ontruimingsoefening is altijd het verhogen van veiligheid tijdens een noodsituatie. Een ontruimingsoefening verplicht de medewerkers om zich te verdiepen in hun eigen veiligheid. Het is (zelfs zonder wettelijke verplichting) raadzaam om een ontruimingsoefening jaarlijks uit te voeren. De kosten van een ontruimingsoefening verschillen per onderneming. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op de complexiteit van een oefening. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het aantal medewerkers, het gemiddeld aantal bezoekers op een dag of het aantal opgeleide BHV’ers.  Bent u benieuwd wat een ontruimingsoefening voor uw onderneming kost? Neem vrijblijvend contact op en wij zorgen voor een offerte op maat.

Ontruimingsoefening verplicht?

Over 360Veiligheid

360Veiligheid analyseert en adviseert op gebied van bedrijfsveiligheid, geeft agressie- en weerbaarheidstrainingen en bedrijfshulpverlening cursussen zoals BHV-cursussen, AED-EHBO-cursussenReanimatiecursussen en Ontruimingscursussen. Ons team van gecertificeerde professionals trainen u op praktische wijze waardoor dit prima aansluit op uw wensen. U staat als klant centraal en wij begeleiden u en uw werkgever naar een optimaal veiligheidsniveau.